• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Arnold de Jong

Ik ben in 1949 geboren in Batavia het huidige Indonesische Jakarta.
Al in onze kindertijd waren mijn broers en ik al spelenderwijs bezig met knutselen en bouwen van vliegers, katapulten en zeepkisten.

Ik ben al zo’n 40 jaar met plezier bezig met het maken van keramische beelden, urnen en grote bollen die ik van een zo dun als mogelijke wand wil voorzien. Deze bollen worden na het bakken ook nog eens raku gestookt wat nog eens een verrassend resultaat levert.

Buiten het bezig zijn met klei doe ik ook graag een hengeltje werpen op vooral zalm forel. Hiervoor reis ik niet alleen in Nederland, België en Duitsland maar ook jaarlijks naar Denemarken waar volop op deze vissoort gevist kan worden.

Arnold de Jong
+31 612279060