• slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Carina Hensgens-Offermans

Beeldend kunstenaar/Beeldhouwer.….Een van de sterkste motieven die de mens naar kunst en wetenschap leidden was de ontsnapping van het alledaagse….” Albert Einstein.

Wat mij betreft had Einstein het niet mooier kunnen verwoorden.
Ook ik ervaar het actief bezig zijn met beeldende kunst als een ontsnapping uit het alledaagse.
Creatief en kunstzinnig bezig zijn zie ik als een excursie in een andere dimensie. Een wereld van vormen, kleuren en klanken die mijn geest aanzetten tot creëren.

Die drang genereert ook het vermogen om mijn aandacht en interesses te verdelen over meerdere disciplines. Beeldhouwen, tekenen, schilderen en musiceren. Beeldhouwen, vormgeven aan de daarvoor in aanmerking komende materialen zoals klei, was, gips, steen en brons is een discipline die ik vanaf 1997 beoefen.

Al denkend en zoekend ideeën en fantasieën omzetten in sculpturen, met als doel een eigen beeldtaal te ontwikkelen. Of het nu figuratief, abstract of organisch is, ze hebben mijn aandacht. Ze ontstaan meestal vanuit een van te voren ingegeven gedachte of concept. Maar ook spontane creaties, waarbij de contouren en de structuur van het te bewerken materiaal, de vorm van het object bepaalt. Improviseren, zijwegen inslaan en steeds maar weer zoeken naar een vormgeving die ik als esthetisch verantwoord beschouw.

De discipline waar mijn voorkeur naar uitgaat, is het bewerken van diverse harde en zachte steensoorten. Ik beschouw het als een uitdaging om aan grillige en weerbarstige steensoorten mijn wil op te leggen en daarbij grenzen op te zoeken van wat mogelijk is.